Selasa, 14 Jun 2011

10 SEBAB DILARANG PILIH SUAMI ORANG !!!

SI DIA TIDAK AKAN BERANI MEMBUAT SEBARANG KOMITMEN DENGAN KAMU
~ SEORANG LELAKI YG TIDAK BAHAGIA DALAM RUMAH TANGGANYA PASTI AKAN TERASA AMAT GEMBIRA DENGAN KEHADIRAN KAMU APATAH LAGI DIA TERASA DIRINYA DIBERI SEPENUH PERHATIAN YG MUNGKIN TIDAK DIPEROLEHI DR ISTERINYA SENDIRI. PASTI SABAN MASA DIA AKAN MELAHIRKAN RASA BAHAGIANYA BERADA DI SISI KAMU. INI MUNGKIN KELIHATAN SEPERTI KOMITMEN TERHADAP MASA DEPAN KAMU. TAPI, PERCAYALAH ITU HANYA KATA-KATA MANIS SEKADAR UNTUK MENDAPATKAN CINTA KAMU SAHAJA.

SANGGUP MENIPU ISTERINYA
~ SIKAPNYA YANG TIDAK JUJUR TERHADAP ISTERINYA SENDIRI SUDAH CUKUP UNTUK MENJADIKAN BUKTI JELAS KEPADA KAMU SIKAP SEBENAR SI DIA YANG TIDAK JUJUR. DIA SANGGUP MENCARI HBURAN DILUAR RUMAH APABILA MENDAPATI ADA MASALAH ATAU PERKARA YG MEMUASKAN HATINYA DI RUMAH, TANPA CUBA UNTUK MANGATASI MASALAH ITU. TAMBAHAN PULA KAMU MENJADI PUNCA SEBENAR SI DIA MENIPU KEPADA ISTERINYA. INGAT. SI DIA MUNGKIN AKAN MENGULANGI SIKAP MENIPU INI TERHADAP KAMU APABILA KAMU BERDUA MENGHADAPI MASALAH DALAM PERHUBUNGAN KAMU KELAK.

HUBUNGAN SECARA SULIT
~ MERAHSIAKAN SESEBUAH PERHUBUNGAN ITU SEMEMANGNYA SUATU PERKARA YANG MELETIHKAN. MELIBATKAN DIRI DI DALAM PERHUBUNGAN SULIT SEPERTI INI AKAN MEMBUATKAN KAMU KEHILANGAN KEYAKINAN DIRI KERANA KAMU AKAN KETINGGALAN DALAM PELBAGAI ASPEK PERHUBUNGAN YANG INDAH. KAMU TIDAK BOLAH BERJALAN BERDUA-DUAAN DENGAN BEBAS DAN BANGGA. INI KERANA KAMU AKAN SENTIASA DISELUBUNGI OLEH PERASAAN TAKUT DAN BI,BANG. TAKUT ORANG LAIN TERLIHAT KAMU BERDUA-DUAAN LALU MENGADU KEPADA ISTERI SI DIA. MATI KAMU KENA SERANG!!

LELAKI LEBIH BERUNTUNG
~ APA YANG DIMAKSUDKAN DISINI, DIA DIANGGAP LEBIH BERTUAH DLM MASA YANG SAMA TETAP MEMPUNYAI SEBUAH KELUARGA YANG AKAN TETAP MENYAYANGINYA. SEBALIKNYA DALAM DIAM KAMU PULA MENGALAMI KERUGIAN KERANA TERPAKSA BERKONGSI KASIH DENGAN KELUARGANYA YANG SAH. BAYANGKAN KAMU TIDAK BOLEH MENEMANINYA KE MAJLI-MAJLIS FORMAL KERANA SUDAH PASTI DIA AKAN MEMBAWA ISTERINYA. KAMU HANYALAH SEBAGAI TEMAN DI KALA INGIN MENGUBAT KESUNYIAN ATAU MENCARI HIBIRAN JIKA ADA MASALAH DIRUMAH SAHAJA.

MAMPUKAH KAMU MENYINTAINYA?
~ PERSOALANNYA, APAKAH KAMU MASIH SANGGUP MENERUSKAN PERHUBUNGAN DENGAN SEORANG LELAKI YANG TIDAK JUJUR DAN TIDAK HORMAT PADA ISTERINYA?DENGAN MENJALINKAN PERHUBUNGAN SECARA SULIT DENGAN KAMU SUDAH JELAS MENUNJUKKAN BAHAWA DIA MENGANGGAP PEREMPUAN MUDAH UNTUK DIPIKAT DAN DIPERLAKUKAN SEWENANG2NYA. JIKA DIA BENAR2 MENYAYANGI DAN JUJUR DENGAN ISTERINYA, SUDAH PASTI DIA SANGGUP BERTERUS TERANG, ALASAN UNTUK TIDAK MELUKAI HATI ISTERINYA BUKANNYA ALASAN YANG KUKUH MEMANDANGKAN DIA SEMEMANGNYA SUDAH MELUKAI HATI ISTERINYA DI SAAT DIA MENJALINKAN HUBUNGAN DENGAN WANITA LAIN!!

SIDIA AKAN HILANG HORMAT TERHADAP KAMU
~ JANGAN TERKEJUT!! WALAUPUN DIA YANG JATUH CINTA PADA KAMU DAN MENARIK MINAT KAMU, DI DALAM HATI LELAKINYA DIA PASTI AKAN PANDANG RENDAH WANITA SEPERTI KAMU YANG MUDAH TERPEDAYA DENGAN KATA-KATA LELAKI SEPERTINYA. SIAPA TAHU, MUNGKIN PADA AWLNYA DIA SEKADAR NAK"TEST MARKET" SHJ. TAK SANGKA PULA KAMU BENAR2 TERPIKAT. LELAKI PULA, MANA YANG SANGGUP MENOLAK TUAH KAN? DALAM KEADAAN SEPERTI INILAH YANG SELALUNYA AKAN TIMBUL SOAL DIPERMAINKAN!!

PEMUSNAH RUMAH TANGGA ORANG LAIN
~ INGAT!! SEBAGAI WANITA KAMU SEHARUSNYA LEBIH MEMAHAMI PERASAAN DAN NALURI KAUM SEJENIS KAMU. DENGAN MENJALINKAN HUBUNGAN DENGAN SUAMI WANITA LAIN. MENUNJUKKAN BAHAWA KAMU TIDAK MENGHORMATI HAK KAUM KAMU SENDIRI. BAYAYANGKAN JIKA HAK KAMU DIGANGGU ATAU COBA DIRAMPAS OLEH ORANG LAIN, SEBALIKNYA ADA PULA YANG BERKOMPLOT DENGAN SI LELAKI UNTUK MENIPU ISTERINYA. INGAT!!JIKA HARI INI KAMU MENGAMBIL HAK ORANG LAIN, TAK MUSTAHIL ORANG LAIN PULA AKAN MENGAMBIL HAK KAMU SUATU HARI NNT.

KAMU MENIPU DIRI SENDIRI
~ SI DIA SENTIASA MENGUCAPKAN KATA2 MANIS PADA KAMU TETAPI MASIH TIDAK MENAMATKAN PERHUBUNGAN DENGAN ISTERINYA DAN PADA MASA YANG SAMA MASIH TIDAK MEMULAKAN PERHUBUNGAN YANG SAH DENGAN KAMU.INILAH YANG DIKATAKAN SEBAGAI " ACTION THAT SPEAK LOUDER THAN WORD " (PANDAI CAKAP TAPI BUATNYA TIDAK!!)

BERWASPADAKAH DENGAN " BOOMERANG KESALAHAN "
~ KEBANYAKAN ORANG TAK KIRA SAMA ADA WANITA ATAU LELAKI MEMPUNYAI SIKAP SUKAR UNTUK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KEPUTUSAN DAN TINDAKAN YANG MEREKA LAKUKAN SECARA TERBURU2. MANUSIA LEBIH MUDAH UNTUK MENCARI KESALAHAN ORANG LAIN DARIPADA MENAGGUNG MALU. JIKA PERBUATAN SI DIA DIKETAHUI OLEH ISTERINYA ATAU SAUDARA MARA, JANGAN TERKEJUT JIKA DIA MENYALAHKAN KAMU LALU MEMBUATKAN KAMU TERPAKSA MENANGGUNG SEGALA DERITA.. KASIH KEMANA. SAYANG KEMANA. TINGGAL KAMU SEORANG YANG MENDERITA!!

MASA ITU EMAS DAN KAMU TIDAK SEPATUTNYA MENSIA-SIAKANNYA
~ HUBUNGAN DENGAN LELAKI YANG TELAH BERKAHWIN BOLEH BERLANJUTAN SELAMA BEBERAPA TAHUN. SEDAR TAK SEDAR USIA KAMU SEMAKIN MENINGKAT. APABILAKAMU SUDAH TUA BARU KAMU SEDAR YANG KAMU TERJERAT DAN TAK BOLEH MELARIKAN DIRI LAGI. JIKA BOLEH LARIKAN DIRI PUN KAMU SUDAH TIDAK TAHU APA YANG PATUT KAMU LAKUKAN. TERASA BEGITU LAMA KAMU MEM[ERSIAKAN ZAMAN MUDA KAMU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG TIDAK BERMAKNA!!!


Sekadar renungan pd setiap wanita x kira yg masih single....yg ada boypren....yg ada tunang...mahupun yg ada suami. Coretan sebegini hanya untuk ingat mengihati sesama insan bukan tujuan menyakiti hati sesapa pun .......

Tiada ulasan: